تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۹:۳۸
کد خبر : 2322

سفته الکترونیک برای مشتریان بانک توسعه تعاون

سفته الکترونیک برای مشتریان بانک توسعه تعاون

با تعریف سفته الکترونیک و صدور در فضای مجازی، سفته کاغذی در بانک توسعه تعاون به تاریخ پیوست. به گزارش بازاریابی پلاس به نقل از پول نیوز، مدتهاست کاغذ در مسیر بایگانی قرار گرفته و آنچه سالها به عنوان سند بین مردم دست بدست می شد، اکنون در فضای مجازی منتقل می شود. استقبال مردم

با تعریف سفته الکترونیک و صدور در فضای مجازی، سفته کاغذی در بانک توسعه تعاون به تاریخ پیوست.

به گزارش بازاریابی پلاس به نقل از پول نیوز، مدتهاست کاغذ در مسیر بایگانی قرار گرفته و آنچه سالها به عنوان سند بین مردم دست بدست می شد، اکنون در فضای مجازی منتقل می شود. استقبال مردم باعث شده از نامه نگاری تا نقل و انتقال پول و ارایه اسناد مالی در فضای مجازی صورت گیرد، رویکردی که کوچ تمامی بخشها به فضای مجازی را رقم زده است. اگرچه هنوز بسیاری از بخشها برای همسوشدن با فناوری و حضور در فضای مجازی مقاومت می کنند، اما این مقاومت باعث از دست رفتن مشتریان و زیان های ناشی از آن می شود.

کوچ به فضای مجازی

یکی از بخشهایی که نه تنها استمرار فعالیت بلکه حیاتش بر پایان دادن به حضور فیزیکی و کوچ به فضای مجازی است، نظام بانکی است. بدلیل نیاز مردم به نقل و انتقال نقدینگی و بزرگ شدن اعداد بدلیل تورم سرسام آور، لازم است هرچه سریعتر فضای مجازی در نظام بانکی اجرایی شود. همانگونه که حذف اسکناس از نقل و انتقالات به نوعی رقم خورده که حتی برای خرید کالاهای ارزان نیز ، پرداخت در فضای مجازی صورت می گیرد، تنظیم اسناد مالی نیز همچون چک و سفته به فضای مجازی کوچ کرده است.

اقدام ارزنده با تدبیر

روند الکترونیکی شدن با سرعت در حال گسترش است به نوعی که امروزه نقل و انتقال اسناد حقوقی از هر نوعی بدون حضور متعاملین در دستور کار قرار دارد. امضای الکترونیک، چک الکترونیک، سفته الکترونیک و… نشان می دهد که تحولات در نظام بانکی با جدیت ادامه دارد. بانک توسعه تعاون به عنوان بانکی پیشرو در مشتری مداری، سفته الکترونیک و سامانه «تی تی پلاس» را رونمایی کرد. مدیر عامل بانک توسعه تعاون عملیاتی کردن سفته الکترونیک را اقدامی ارزنده توصیف کرد و گفت: سفته الکترونیک گام بسیار بلندی برای تحول دیجیتال در بانک توسعه تعاون است. محمد شیخ حسینی با تاکید بر اینکه امضای دیجیتال، سفته الکترونیک و احراز هویت گام هایی برای تکمیل امکانات و قابلیت‌های سامانه «تی تی پلاس» به یک عنوان مگا اپلیکیشن بانکی اجرایی شده‌اند گفت: این هدفگذاری وجود دارد که سایر خدمات و ابزارهای تامین مالی به ویژه ابزارهای تامین مالی زنجیره ای نیز در سکوها و پلتفرم‌های دیجیتال قرار گیرد.این مقام بانکی گفت: بانک توسعه تعاون این اراده را دارد تا با اقدامات مهم فناورانه؛ چشم انداز ترسیمی خود به عنوان بانک برتر کشور در حوزه ارائه خدمات دیجیتال بانکی و اعتباری به تعاونی‌ها و بنگاه‌های کوچک و متوسط را تحقق بخشد. طی مدت اخیر سند تحول دیجیتال و نقشه دیجیتال بانک نیز تدوین و رونمایی شده است.

بانک برتر در خدمات دیجیتال

در ادامه معاون برنامه ریزی و فناوری اطلاعات بانک توسعه تعاون با اعلام اینکه این بانک پنجمین بانکی است که سفته الکترونیک را به مشتریان ارایه می کند گفت: بانک توسعه تعاون به عنوان اولین بانک در نظام مالی کشور از وزارت اقتصادی مجوز صدور سفته الکترونیک برای اشخاص حقوقی را دریافت کرده است. شهرام بخشا با تاکید بر اینکه بانک توسعه تعاون قصد دارد در راستای افق 1404 به عنوان بانک برتر در حوزه ارائه خدمات بانکی و مالیِ دیجیتال به تعاونی ها و بنگاه های کوچک و متوسط قدم بردارد گفت: بر این اساس جدیدترین خدمت بانک توسعه تعاون، امکان صدور و ضمانت سفته الکترونیکی است. وی گفت:هیچ تفاوتی بین سفته کاغذی و سفته الکترونیک وجود ندارد و تمام اقدامات و مسائل حقوقی درباره سفته الکترونیک جاری است.

ویژگی سفته الکترونیک

هنگامی که استفاده از سفته الکترونیک به عنوان یک امتیاز مطرح می شود، باید نقش و اهمیت آن را بخوبی بدانیم. سفته الکترونیکی یک سند حقوقی برخط است که صادرکننده متعهد می شود در تاریخ مشخص، مبلغ توافقی را به شخص گیرنده (حقیقی یا حقوقی) پرداخت کند. با وجود کاربردی بودن، سفته سال‌ها بدون تغییر، به همان شکل سنتی و دستنویس بین افراد دست به دست می‌شد تا رویکرد دیجیتالی شدن جهانی، گریبان سفته‌های کاغذی را هم گرفت و سفته الکترونیکی از سوی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی عرضه شد. بدلیل اینکه مدت زیادی از ورود این سفته نگذشته، خیلی‌ها از مزایا، کاربرد و هزینه سفته الکترونیکی چیزی نمی‌دانند. از آنجا که سفته الکترونیکی بر بستر اینترنت صادر می‌شود، اعتبار آن براساس شناسه خزانه‌داری اختصاصی است که بالای این نوع سفته درج شده و صادرکننده، بعد از صدور می تواند یک خروجی پی دی اف از سفته بگیرد و آن را برای ذی‌نفع بفرستد.

مزایای سفته الکترونیک

سفته‌ها برای ضمانت کار، حسن انجام کار یا عمل به هر تعهد مالی یا قراردادی بین دوطرف ردوبدل می‌شوند که سفته الکترونیکی هم شبیه سفته کاغذی، تمام کاربردهای قبلی را دارد. اما بکارگیری این سفته باید مزایایی داشته باشد. جعل بزرگ‌ترین ایراد سفته‌های کاغذی است، مفقود شدن یا سرقت نیز از جمله اشکالات سفته کاغذی است. مهمتر اینکه هیچ بانک اطلاعاتی درباره سابقه خوش‌حسابی یا بدحسابی صادرکنندگان سفته وجود نداشت. اما با آمدن سفته اینترنتی، تمامی چالش ها پایان گرفت.

توسعه تعاون متفاوت از دیگر بانکها

با وجود اهمیت سفته الکترونیکی، تنها بانک ملی، بانک آینده، بانک قرض‌الحسنه رسالت و بانک مهر ایران سفته الکترونیکی داشتند که با ورود بانک توسعه تعاون، اکنون 5 بانک سفته الکترونیکی صادر می کنند اما تفاوت در این است که بانک توسعه تعاون به اشخاص حقوقی نیز سفته الکترونیکی می دهد که این بانک را از دیگر رقبا متمایز می کند.

مدارک لازم برای خرید

از آنجا که سفته الکترونیکی یک سند مالی است. برای خرید باید اطلاعات شخصی مانند شماره ملی، شماره موبایل صادرکننده سفته که به نام خودش باشد، شماره حساب بانکی و اطلاعات بانکی دیگر برای احراز هویت در تاریخ مشخص شده روی سفته، به همراه اطلاعات گیرنده و مبلغ سفته الکترونیک ثبت شود و در نهایت پس از صادر شدن، فایل پی.دی.اف آن به همراه شماره ملی صادرکننده، تحویل گیرنده شود. مهمتر اینکه از دست دادن فایل سفته الکترونیکی به هر شکل، باعث بی اعتباری نمی شود، زیرا شناسه خزانه‌داری کل روی سفته منحصربفرد است.

قیمت سفته الکترونیکی

تهیه سفته برای ضمانت وام و تسهیلات بانکی وغیربانکی، همیشه ساده‌ترین راه است. خیلی از افراد ممکن است دسته چک نداشته باشند، یا بین آشنایان و دوستانشان کسی را نداشته باشند که ضامن آنها شود. گرفتن سفته الکترونیکی کار راحتی برای متقاضی سفته آسان‌تر هم کرده است. کافی است با گوشی موبایلش وارد سامانه فروش سفته الکترونیکی شود – توجه کنید که سامانه خرید سفته الکترونیکی هر کدام از بانک‌ها با بانک های دیگر متفاوت است – و تنها ظرف یکی دو دقیقه درخواست صدور سفته را پر کند. طبق مصوبه بانک مرکزی قیمت سفته الکترونیکی با سفته کاغذی هیچ تفاوتی ندارد و بانک‌های ملی، رسالت، آینده و مهر ایران باید مطابق نرخ مصوب بانک مرکزی سفته اینترنتی را به خریداران بفروشند. قیمت مصوب سفته بانک مرکزی هم 500 تومان به ازای هر یک میلیون تومان سفته است. یعنی برای خرید یک سفته 10 میلیون تومانی باید 5هزار تومان و برای سفته 20 میلیون تومانی هم 10هزار تومان پرداخت کنید. خوبی خرید سفته الکترونیکی هم پرداخت قیمت واقعی آن از طریق سایت بانک‌های عامل است. چون سفته کاغذی را اگر از جایی غیر بانک تهیه کنید، معمولا با قیمت‌هایی بالاتر از نرخ بانک مرکزی فروخته می‌شوند و باید پول بیشتری بپردازید. پس فراموش نکنید قیمت سفته الکترونیکی تفاوتی با نوع کاغذی آن ندارد و به ازای هر یک میلیون تومان باید۵۰۰تومان پرداخت کنید.

روش خرید سفته

برای خرید سفته اینترنتی باید وارد سایت یکی از بانکهای دارنده سفته الکترونیکی شد و با کلیک روی بخش «درخواست سفته الکترونیکی» وارد صفحه مربوطه شد و پس از وارد کردن کد ملی صادرکننده، درخواست خرید سفته اینترنتی تکمیل شود. به عبارت بهتر به منظور درخواست و دریافت سفته الکترونیک، برخوردار بودن تلفن همراه از یکی از روش های اعتبار سنجی اثر انگشت، الگو، رمز عبور ، اصاالت مالکیت سیم کارت متقاضی سفته الکترونیک(شماره همراه متعلق به درخواست کننده سفته الکترونیک بوده و با کد ملی اعلامی در بخش احراز هویت تطابق داشته باشد)، داشتن کد ثنا برای متقاضیان سفته الکترونیک- داشتن حداقل یک سپرده در بانک مورد نظر برای متقاضی سفته الکترونیک و نصب برنامک آی‌کاپ و فعال سازی گواهی امضای دیجیتال الزامی است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

20 − 6 =