تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۹:۳۲
کد خبر : 2607

تعاونی‌ها زیر چتر حمایت بانک توسعه تعاون

تعاونی‌ها زیر چتر حمایت بانک توسعه تعاون

حمایت بانک توسعه تعاون از تولید و اشتغالزایی منجر به بهره برداری از ۱۸۳ طرح تعاونی و تولیدی به اشتغالزایی ۴۵۲۵ نفر شد. به گزارش بازاریابی پلاس به نقل از پول نیوز، برای آنکه یک بخش بتواند با قدرت در مسیر اهداف پیش بینی شده گام بردارد، لازم است نگاه تخصصی به آن بخش داشته باشیم.

حمایت بانک توسعه تعاون از تولید و اشتغالزایی منجر به بهره برداری از ۱۸۳ طرح تعاونی و تولیدی به اشتغالزایی ۴۵۲۵ نفر شد.

به گزارش بازاریابی پلاس به نقل از پول نیوز، برای آنکه یک بخش بتواند با قدرت در مسیر اهداف پیش بینی شده گام بردارد، لازم است نگاه تخصصی به آن بخش داشته باشیم. به همین دلیل با توجه به تقسیم بندی‌های کلیدی، وزارتخانه، سازمان، نهاد و … تعریف شده است. در بخش اقتصاد نیز تقسیم بندی‌هایی وجود دارد که قانون اساسی در سه بخش اقتصاد دولتی، اقتصاد بخش خصوصی و اقتصاد تعاونی آن را تعریف کرده است.

تعاونی در بی توجهی

در حالی که اقتصاد تعاونی می‌تواند به شکوفایی به ویژه در بخش‌های تولید و مصرف منجر شود، اما امروزه تعاونی نتوانسته جایگاه خود را در اقتصاد مشخص کند. آنچه در سیاست‌های کلان کشور ترسیم شده، سهم بخش تعاونی می‌بایست ۲۵ درصد اقتصاد را پوشش دهد، اما واقعیت چیز دیگری است. هنگامی پی به فاجعه می‌بریم که بدانیم در خوش بینانه‌ترین حالت، سهم بخش تعاونی از اقتصاد به ۵ درصد هم نمی‌رسد و ده‌ها هزار شرکت تعاونی ثبت شده داریم که تعطیل هستند و آن‌هایی که فعالیت می‌کنند نیز با کمتر از ظرفیت تعریف شده فعالیت می‌کنند. این آمار و ارقام بیانگر عمق بی توجهی و کم لطفی به بخش تعاونی است.

انحلال وزارت تعاون

در حالی که قرار بوده بار ۲۵ درصد اقتصاد بر دوش تعاون گذاشته شود و برای این مهم به دستگاه‌های تخصصی نیاز داشتیم، در اقدامی سوال برانگیز، وزارت تعاون در دولت احمدی نژاد منحل و تبدیل به معاونتی در زیر مجموعه وزارت کار شد. این ادغام و البته تنزیل درجه باعث شد که تعاونی بیش از پیش تضعیف شود، زیرا بخش تعاونی در هیات دولت نماینده مستقیمی نداشت، بلکه در وزارتخانه‌ای عریض و طویل ادغام شد که چالش‌های بسیار بزرگترین داشت.

بانک توسعه تعاون

خوشبختانه پس از انحلال وزارت تعاون، بخش‌های اقتصادی مرتبط از جمله بانک توسعه تعاون منحل نشد، بلکه مقرر شد این بانک در مسیر تعریف شده حرکت کند. اما مدیریت در پیشبرد اهداف نقش تعیین کننده‌ای دارد و خوشبختانه مدیریت بانک توسعه تعاون با اعتقادی که به تعاون و نقش تعاونی‌ها دارد، دلسوزی و احساس مسوولیت قابل تقدیری نسبت به تعاون و تعاونی‌ها دارد. برای اثبات این ادعا کافی است به عملکرد بانک توسعه تعاون نگاه کارشناسانه‌ای داشته باشیم.

۱۸۳ طرح تولیدی و تعاونی

در شرایطی که نگاه مهربانی به تولید و تعاونی وجود ندارد، مدیر عامل بانک توسعه تعاون از افتتاح طرح‌های تولیدی و تعاونی خبر داد و گفت: مجموع طرح‌هایی که با تسهیلات بانک توسعه تعاون در دهه فجر امسال به بهره برداری رسیده اند ۱۸۳ طرح به ارزش ۲۸ هزار و ۵۲۷ میلیارد ریال است که تسهیلات بانک توسعه تعاون به حدود ۱۲ هزار میلیارد ریال رسید. محمد شیخ حسینی با اعلام اینکه این میزان طرح افتتاحی ۴۵۲۴ اشتغال مستقیم و حدود ۲۰ هزار اشتغال غیرمستقیم ایجاد می‌کند گفت: بررسی طرح‌های به بهره برداری رسیده نشان می‌دهد که تسهیلات بانک توسعه تعاون در بخش واقعی اقتصاد و تعاون در زیرمجموعه‌های آن از جمله صنعت، کشاورزی، مسکن و گردشگری به صورت هدفمند پرداخت شده است.

توجه به استان‌های کم برخوردار

مدیرعامل بانک توسعه تعاون با تاکید بر اینکه تسهیلات پرداختی بانک توسعه تعاون موجب رشد تولید و رونق اقتصادی منطقه‌ای در محل پروژه‌ها شده گفت: بانک توسعه تعاون به واسطه اهداف توسعه‌ای و انسان محور خود، تسهیلات قابل توجهی در استان‌های کم‌تر برخوردار پرداخت کرده است. مدیرعامل بانک توسعه تعاون همچنین در تشریح فعالیت این بانک در سال جاری گفت:میزان تسهیلات پرداختی بانک توسعه تعاون از ابتدای سال جاری تا پایان دی‌ماه از ۴۲۰ هزار میلیارد ریال فراتر رفته است.

تسهیلات ۵۰۰ هزاری

نکته جالب توجهی که در خصوص عملکرد بانک توسعه تعاون وجود دارد، تسهیلات پردازی هدفمند بدور از رانت است به نوعی که بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده میزان تسهیلات پرداختی بانک توسعه تعاون در سال جاری به ۵۰۰ هزار میلیارد ریال می‌رسد. نکته قابل‌توجه اینکه ۷۰ درصد این میزان تسهیلات در اختیار تعاونی‌ها قرارگرفته و یک رکورد در طول حیات بانک محسوب می‌شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

5 + چهارده =